Як обрати фаркоп для легкового авто?

Як обрати фаркоп для легкового авто?

Причіп - ідеальний помічник у господарстві та вашому бізнесі, але перед тим як його придбати, варто встановити фаркоп. Є багато показників, за якими можна розділити фаркопи, але важливо розподіляти їх за рівнем навантаження, яку може витримати фаркоп при транспортуванні навантаженого причепа. До речі, не забувайте, що вага причепа не повинна перевищувати масу вашого ж автомобіля. Отже, фаркоп може бути малим, якщо причеп має вагу не більше 1,5 тонни. Це найкращі пристрої для середньорозмірних легкових машин. Середній- для причепів до 2,5 тонн. Це вже рішення для позашляховиків, кросоверів, універсалів. Великий -  до 3,5 тонн. Такі фаркопи ставлять на буси та мікроавтобуси. 

Типи кріплення 

За типом кріплення  можна розділити три групи фаркопів. 

1 – приварені. В цьому випадку фаркоп приварюється до конструкції автомобіля. Це одночасно найпростіше та надійне рішення. Але зняти його вже не вдасться. Точніше це буде досить складно. 

2- умовно-зйомні фаркопи кріпляться за допомогою болтового з’єднання. 

3-зйомні. Такі фаркопи дають власнику можливість досить швидко та просто демонтувати пристрій.  

Вибір фаркопа 

Обираючи фаркоп, подумайте як часто ви будете його використовувати. Якщо постійно – можна встановлювати приварений або умовно-зйомний фаркоп. Це буде дешевше. Але якщо час від часу, то краще взяти дорожчий зйомний фаркоп. Принаймні у вас буде можливість його зняти, або покращити зовнішній вигляд автомобіля та захистити саму конструкцію від вологи та суворих дорожніх реагентів.